Diëtist

Vanaf heden werkt Evelien Gilles als diëtiste en gezondheidspromotor in onze praktijk.

Wat is een diëtist?

Ik studeerde Voedings- en dieetkunde aan de HoGent en volgde aansluitend een Masteropleiding Gezondheidsvoorlichting en –bevordering aan de UGent omdat ik mijn horizon wou verbreden. Daarna volgde ik nog een bijscholing tot kinderdiëtiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in Nederland.

Wil u graag gezonder en energieker door het leven gaan? Kinderen, jongeren en volwassen kunnen bij mij terecht voor voedings- een leefstijladvies.

Het is mijn doel om u te begeleiden in de zoektocht naar een gezondere levensstijl en u te leren genieten van lekkere en gezonde voeding aangepast aan uw noden. Dit doe ik het liefst op een persoonlijke manier zodat we samen stap voor stap uw barrières kunnen overwinnen en uw doel kunnen bereiken. Ik vind het belangrijk om te streven naar een persoonlijk voedingspatroon dat aangepast is aan uw persoonlijke eet- en leefgewoontes. Het gaat er vooral niet om hoe snel u uw doel behaalt, maar hoe u het op de lange termijn kunt volhouden. Naast de aandacht voor een gezondere levensstijl, focussen we samen dus eveneens op blijvende gedragsverandering zodat u niet steeds in uw oude patroon terugvalt.

U kan bij mij terecht voor onder meer:

 • advies over gezonde voeding en gezond koken
 • het bereiken van uw gezond gewicht
 • ondersteuning bij diabetes
 • voeding voor de zwangere en lacterende vrouw
 • preventie en behandeling van hart- en vaatziekten zoals hypercholesterolemie, hypertensie,…
 • hulp bij maag- en darmproblemen
 • ondersteuning bij voedingsallergieën en -intoleranties
 • hulp bij voeding(sproblemen) bij baby’s, peuters, kleuters en adolescenten:
  – Eet mijn baby voldoende?
  – Mijn baby heeft last van reflux, wat kan ik hieraan doen?
  – Wanneer stop ik met borstvoeding? En wat hierna?
  – Vanaf wanneer eet het kind gewoon mee?
  – Wat stop ik in de brooddoos van mijn peuter of kleuter?
  – Hoe kan ik mijn kind meer groenten laten eten?
  – …

Hoe maak ik een afspraak?

Voor een afspraak mail je naar volgend e-mailadres: evelien.gilles@gmail.com
Of bel je naar volgend gsm-nummer: 0474/25.19.93.
Bij afwezigheid kan u uw naam en telefoonnummer inspreken op mijn voicemail, dan bel ik u zo spoedig mogelijk terug.

Kostprijs

 • Reguliere consultatie

  • 1e consult steeds in de praktijk (1-1u30) – €70
  • vervolgconsultaties per 15 min – €15
 • Andere mogelijkheden:

  Indien het niet zo gemakkelijk is om op de praktijk langs te komen, kan de begeleiding ook op twee alternatieve manieren gebeuren. Dit kan via een thuisconsultatie of de begeleiding kan ook op afstand gebeuren via een e-consultatie.

  • 1e e- consult (1-1u30)– €50
  • 2e e- consult (45 min – 1u) – €38
  • vervolgconsultaties per 15 min. – €12
  • contact via mail – de prijs is afhankelijk van de vraag
  1. Thuisconsultatie : Een thuisconsultatie is erg praktisch voor mensen die minder mobiel zijn of mensen die graag eens deskundige hulp aan huis krijgen om hen te ondersteunen bij het opgestelde plan (welke producten in mijn kast zijn gezond, welke willen we liefst vermijden, hoe kan ik een gezonde maaltijd samenstellen, …). Voor een thuisconsultatie gelden dezelfde tarieven als op de praktijk + de vervoerskosten (0,36€/km). De eerste consultatie vindt, indien mogelijk, plaats in de praktijk.
  2. Wil u samen eens een gezonde maaltijd klaarmaken en praktische tips en tricks ontvangen om uw favoriete gerechten op een gezondere manier klaar te maken? Wil u samen boodschappen doen zodat ik u de gezondere alternatieven voor uw dagdagelijkse voeding kan leren kennen? Maak dan een afspraak voor een kooksessie aan huis of een boodschappensessie, ik help u graag verder op weg. De prijs is afhankelijk van de duurtijd. Bel me gerust op indien u hierover meer informatie wil.
  3. E-consultatie : Een e-consult is de ideale manier voor mensen met een druk professioneel of sociaal leven of wanneer u goed op weg bent en op afstand graag verder wenst te worden opgevolgd. Kies voor een e-consult zodat u uw vastgelegde doelstellingen kan behalen maar bij vragen of moeilijkheden toch nog een contactpersoon hebt. Een e-consultatie kan via mail of via skype of facetime.
   –  Indien u voor een e-consult via mail kiest, nodig ik u graag eerst uit voor een verkennend gesprek op de praktijk waarbij ik uw hulpvraag beluister. Daarna kan de opvolging via e-mail verlopen. U contacteert mij wanneer u mij op de hoogte wil brengen van de vorderingen die u maakt, u extra hulp nodig hebt bij het overwinnen van enkele valkuilen of indien u vragen hebt.
   – Indien u opteert voor een e-consult via skype of facetime kan het eerste gesprek ook verlopen via skype of facetime. U kan hiervoor eveneens via mijn telefoonnummer of e-mail een afspraak voor maken op het gewenste tijdstip
Betaling via bancontact is NIET MOGELIJK!

Terugbetaling

Verschillende mutualiteiten komen voor een deel tussen in voedingsadvies. Als u hierover meer informatie wenst, dan kijkt u best eens op de website van uw mutualiteit. Onder voorbehoud vindt u hier een overzicht van de terugbetalingen, de meest recente informatie kan u bij uw mutualiteit vinden.

– De Christelijke Mutualiteit voorzien een tegemoetkoming van €40 voor wie minstens 4 sessies voedings- en dieetadvies volgt bij een erkend diëtist.
– De Liberale mutualiteit zorgt voor een tussenkomst tot €60 per kalenderjaar die u kan gebruiken voor diverse vormen van dieetadvies.
– De Socialistische mutualiteit voorziet een tussenkomst van €10 per sessie (max. 6 sessies per jaar) voor leden die een behandeling volgen tegen zwaarlijvigheid bij een diëtist. De behandeling moet voorgeschreven zijn door een arts.
Partena voorziet een tegemoetkoming van €10 per consultatie. De tegemoetkoming is beperkt tot 4 consultaties per 2 kalenderjaren. Wie lijdt aan een chronische ziekte kan, mits een medisch attest van de huisarts, 8 bijkomstige terugbetalingen krijgen.
– Het Vlaams en neutraal ziekenfonds voorziet een tegemoetkoming voor dieetbegeleiding voor iedereen ongeacht de leeftijd: €10 per sessie met een maximum van €50 per kalenderjaar.

Verhinderd?

Indien u verhinderd bent, kunt u tot uiterlijk 24 uur op voorhand uw afspraak kosteloos annuleren.
Werd de afspraak niet 24 uur op voorhand geannuleerd, dan wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht.

 • No-show Eerste consult €30
 • No-show Tweede – en vervolgconsult €20

 

Tot ziens in de praktijk!

Evelien Gilles
0474/251993
evelien.gilles@gmail.com
Riziv-nummer: 5-64539-01-601
KBO-nummer: BE0694723205